Kitiltanák a magyar állampolgárokat Romániából

Kitiltanák a magyar állampolgárokat Romániából

A Politic Scam nevű, formabontó politikai elemző portál olvasói mindenképp ezt tennék, derül ki egy január másodikán elindított szavazásból. Eddig az 1290 szavazóból, 1067 kitiltana minden magyar állampolgárt, 192 csak a politikusokat, 31 szavazó senkit sem tiltana ki.

Az oldalon egy elemzés is olvasható, amelyben felhívják a figyelmet a magyar kormány abbéli szándékára, hogy a közeljövőben meglegyen az egymillió külhoni magyar állampolgár. Rögtön hangsúlyozzák is, hogy a csúnya magyar kormány fenyegetőzött a romániai magyar állampolgárok ellen elindított bűnvádi eljárás miatt.

Megjegyzik, hogy Romániában egymillió kétszázezer magyar él, akik sorban állnak az állampolgárságért (sic!). Vajon nem veszélyes-e, ha az országban egymillió ellenséges (sic!) állampolgár él?-teszik fel a kérdést, teljesen “jó indulatúan.” Persze nem veszik figyelembe, hogy Romániában egymillió magyar állampolgár csak jó néhány év múlva lehetséges. A magyar kormány az egymilliót a többi elszakított területről érkező kérelmekkel szeretné elérni, de ugye egy román elemzőtől nem várhatjuk el, hogy ismerje a határontúli magyar közösségek számbeli helyzetét. Az elemzés szempontjából nem is fontos, hiszen egyértelműen feszültségkeltés a cél.

Magyarország és az erdélyi magyarok viszonyát Koszovó és a Krím félszigethez hasonlítják. Felsorolják, hogy a Harcov, Hargita és Kovászna régiók miben hasonlítanak a két fent említett régióhoz. Az autonómiát, föderalizmust a revízió első lépésének állítják be. Majd szépen felsorolják, hogy szerintük milyen fegyverekkel él a magyar fél Romániával szemben. A teljesség igény nélkül szóba kerül a kézdivásárhelyi “terroisták” esete, a kormány, politikum, diplomácia támadásai és a romániai magyarok, mint 5. hadoszlop. A felsorolásból is látszik, hogy mennyire erőltetett az elmélet.

A végkövetkeztetés pedig az, hogy csak a magyar állampolgárok Romániából való kitiltása lehet a megoldás, csak ez tudná megnyugtatni a románokat. Fontosnak tartják kiemelni, hogy Basescu is a magyarok ellen fordult, pedig nagy barátjuk volt. Záró akkordként felsejlik egy polgárháború lehetősége is, amit állítólag nem szeretnének.

Ezzel az anyaggal nem szeretnék senki ellen hangolni, csak fontosnak tartom, hogy tisztában legyünk mi történik körülöttünk.

Politic ScamFacebook Comments
(Visited 6,526 times, 1 visits today)